Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 recepata za jela sa pasuljem

Od pasulja se mogu pripremati mnogobrojna i vrlo ukusna jela.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pasulj je najpoznatiji i najrasprostranjeniji član porodice mahunarki na svetu.  Iako su kod nas najomiljenije bele sorte pasulja, crni pasulj je još korisniji. U njegovoj obojenoj ljusci postoji najmanje osam različitih flavonoida, uključujući antocijanin koji toj semenki daje moćnu antioksidansnu ulogu.

Pasulj je odlična namirnica za poboljšanje zdravlja srca. Koncentrisani je izvor prehrambenih vlakana, koji pomažu u smanjenju holesterola, i dobar izvor magnezijuma koji je važan za rad mišića i nervnog sistema. 

Pogledajte 6 recepata koje smo izdvojili za vas i uživajte u blagodetima pasulja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa


attachment-klasican_kuvani_pasulj_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Klasičan kuvani pasulj

Čak i najjednostatvnije jelo, poput pasulja može biti kulinarsko remek-delo.

attachment-prebranac_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Prebranac

Tradicionalno jelo, pravi gurmanski specijalitet u danima posta.

attachment-pikantan_pasulj_s_mlevenim_mesom_1_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock Pikantan pasulj s mlevenim mesom

Pravo jelo za ljubitelje gurmanskih specijaliteta.

attachment-salata_od_pasulja_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock Salata od pasulja

Ova salata se servira hladna, a možete je poslužiti i sa svežim ili barenim povrćem - kupusom, cveklom ili krastavcem.

attachment-paprike_punjene_pasuljem
Izvor: Profimedia/Shutterstock Paprike punjene pasuljem 

Tradicionalno jelo koje vole sve generacije.

attachment-corbasti_pasulj_sa_belim_mesom_n
Izvor: Profimedia/Shutterstock Pasulj sa pilećim belim mesom

Čorbi od belog i šarenog pasulja poseban ukus daje sočno pileće meso.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti