Pasulj je najpoznatiji i najrasprostranjeniji član porodice mahunarki na svetu. Iako su kod nas najomiljenije bele sorte pasulja, crni pasulj je još korisniji. U njegovoj obojenoj ljusci postoji najmanje osam različitih flavonoida, uključujući antocijanin koji toj semenki daje moćnu antioksidansnu ulogu.
Pasulj je odlična namirnica za poboljšanje zdravlja srca. Koncentrisani je izvor prehrambenih vlakana, koji pomažu u smanjenju holesterola, i dobar izvor magnezijuma koji je važan za rad mišića i nervnog sistema.
Pogledajte 6 recepata koje smo izdvojili za vas i uživajte u blagodetima pasulja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Čak i najjednostatvnije jelo, poput pasulja može biti kulinarsko remek-delo.
Tradicionalno jelo, pravi gurmanski specijalitet u danima posta.
Pravo jelo za ljubitelje gurmanskih specijaliteta.
Ova salata se servira hladna, a možete je poslužiti i sa svežim ili barenim povrćem - kupusom, cveklom ili krastavcem.
Tradicionalno jelo koje vole sve generacije.
Čorbi od belog i šarenog pasulja poseban ukus daje sočno pileće meso.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom