Evo kako da testo, korak po korak, dovedete do savršenstva.
1. Pomešajte 1 ¼ šolje višenamenskog brašna (zapremina šolje neka bude 250 ml), kašičicu šećera i ½ kašičice soli. ¼ šolje hladnog putera iseckajte na kockice i stavite u brašno.
2. Smesu stavite u blender ili rukama utrljavajte brašno i puter da dobijete teksturu hlebnih mrvica, bez velikih komada putera i grudvica. Brašnu dodajte 3 kašike hladne vode i uz pomoć viljuške formirajte testo, oblikujte kuglu, zamotajte je u plastičnu foliju i stavite u frižider na pola sata.
Pogledajte i Izrada sipkavog testa
3. Uključite rernu da se greje na 210 stepeni. Radnu površinu pospite brašnom i valjajte testo da dobijete krug prečnika 30-ak centimetara. Testo pospite brašnom zamotajte oko oklagije i prebacite u okrugli kalup za pite.
4. Testo prstima utisnite u kalup, da sva udubljenja (ako ih ima) budu popunjena sa testom.
Pogledajte i Ovo ludo testo možete koristiti nekoliko dana
5. Stavite testo nakratko u frižider, a nakon toga ga izbodite sa viljuškom, prekrijte folijom i na foliju stavite manji kalup za pite ili naspite pasulj, da se testo ne bi podizalo za vreme pečenja i pecite 15 minuta, nakon toga skinite foliju i pasulj i pecite još 8-10 minuta. Punite filom po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus