300 g brašna
malo praška za pecivo
vanilin šećer
so
3 jajeta
150 g putera (ili margarina)
100 g šećera
mleko (po potrebi)
QFormat="true" Name="Intense Emphasis" />
1. Brašno i prašak za pecivo prosejte na radnu površinu ili u posudu za mešenje.
2. U sredinu utisnite udubljenje, unutra stavite šećer, vanilin šećer, so, jaja i mleko (ili vodu).
3. Viljuškom pomešajte s onoliko brašna da dobijete gustu masu. Smesi dodajte komadiće putera, dodajte još brašna i sve dobro zamesite.
4. Ako se testo lepi, stavite ga u celofan i u frižider.
5. Potom ga razvaljajte u delovimana pobrašnjenoj radnoj površini.
Napomena: Sipkavo (prhko) testo pre pečenja i filovanja izbodite viljuškom, kako se ne bi stvorili mehurići.
SAVET: Sipkavo testo možete da čuvate u frižideru nekoliko dana, a u zamrzivaču i duže. Umotajte ga u celofan ili stavite u kesu za zamrzivač.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom