Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Orahovača- za jači imunitet, probleme sa štitnom žlezdom, bronhitisom...

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Rakija od oraha se od davnina u narodnoj medicini koristi kao prirodni lek

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Orahe možemo koristiti u različitim preparatima i proizvodima poput rakije i likera kako bismo pomogli našem telu u borbi sa nekim oboljenjima.

Proizvodi sa orasima brzo deluju i jako su blagotvorni za probleme sa štitnom žlezdom, grlom, respiratornim traktom, bronhitisom, imunitetom…

Možete probati sledeći recept:

Rakija od oraha se od davnina u narodnoj medicini koristi kao prirodni lek za bolesti štitne žlezde. Koriste se zeleni orasi jer su oni najbogatiji jodom.

Pogledajte i Domaći lek za štitnu žlezdu od oraha i meda

Oko 40 komada vrlo mladih oraha zasecite nožem, stavite u veću staklenu posudu i prelijte sa 2 litra domaće komove rakije. Zatim se dodaje šećer u količini koju želite, ali ne previše. Posudu dobro zatvorite i neka 6 sedmica odstoji na suncu.

Proceditei nalijte u flaše vaš domaći liker od oraha. Na prazan stomak pijte ujutru po jednu malu čašu.

Liker od zelenih oraha prirodan je preparat za lečenje bolesti želuca, sluzokože usta i grla, i posebno, za štitnu žlezdu, jer je bogat jodom.

Pogledajte i Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!

U liker osim oraha, komovice i šećera možete dodati malo karanfilića, štapić vanile, cimet ili osušenu koru limuna ili pomorandže.

Veoma zanimljiv napitak ćete dobiti i ako se u proceđenu tečnost doda i 700 ml crvenog vina ukuvanog sa 1/2 kg šećera.

Orahova rakija se može napraviti i od ekstrakta oraha. Jedan decilitar ekstrakta pomešajte sa litrom komovice ili lozovače.

Pogledajte i Ruski narodni lek za jačanje imuniteta i bolje varenje

Drugi način je da 2 decilitra ekstrakta pomešate sa pola litra rakije. Ovo ušpinujte sa 200 grama šećera i pola litra vode. Pomešajte i ostavite da odstoji 2,3, nedelje.

Liker od zelenih oraha, pre posluženja, blago promućkajte da se podigne lekoviti talog. Služite kao aperitiv ohlađeno I to u čašicama sa dodatkom malo leda i kriškom limuna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Vijesti.ba

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti