Perut su u stvari nakupljene ćelije kože koje su prebrzo sazrele i osušile se što uzrokuje dobro poznat svrab i ostavlja bele tragove na skalpu. Najefikasniji proizvodi za tretiranje peruti su oni koji se rešavaju mrtvih ćelija i deluju kao fungicid. Evo samo nekih od njih koje možda već imate u svom domu.

Pogledajte i Prirodne maske za lepu kosu

Jabukovo sirće

Kao što sigurno već znate, jabukovo sirće može doneti mnoge beneficije po zdravlje i izgled kose i kože, a često se koristi kao efikasan tretman protiv peruti. Jednostavno operite kosu sa regularnim šamponom, a zatim dobro isperite. Nakon toga, pomešajte 1 šolju jabukovog sirćeta sa 3 šolje vode, isperite kosu, ostavite da stoji 15 minuta pa ponovno isperite.

Pogledajte i Čudotvorna maska od piva i jaja - da kosa blista! (VIDEO)

Soda bikarbona

Ovaj sastojak koji sigurno imate u vašem domaćinstvu je odličan prirodni fungicid i pomoći će kod peruti. Pomešajte jednu kašiku sode, sa jednom šoljom tople vode i sipajte u staru, čistu flašicu od šampona. Dobro protresite i nanosite na kosu. Koristite umesto šampona, po mogućnosti na dnevnoj bazi sve dok ne primetite kako je perut nestala. Ako kosa počne da vam izgleda suvo, nakon nekog vremena će prirodna ulja učiniti svoje i to nikako ne treba da vas brine.

Pogledajte i Prirodni preparati za negu koje koriste žene širom sveta

So

Ovaj sastojak sigurno imate u kuhinji, a može vam biti od pomoći i da se rešite peruti jednom za sva vremena. Sve što treba da uradite jeste da pre pranja kose na skalp stavite nekoliko kašika soli i nežno utrljate u kožu kružnim pokretima, a nakon toga isperete i šamponirate kao i obično.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa