Kaže se da na svetu postoje dve vrste ljudi - oni koji obožavaju majonez i oni koji ga uopšte ne vole. Ako spadate u ovu drugu grupu, verovatno ste često bili u dilemi kojim prilogom možete obogatiti svoj sendvič.
Evo nekoliko pikantnih priloga koji se jednostavno prave a koji će vaš sendvič pretvoriti u gastronomsko remek-delo.
Pesto sos
Fenomenalna kombinacija belog luka, bosiljka, parmezana i pinjola ima veoma bogat ukus. Nanesite pesto na hleb i preko stavite mocarelu, paradajz i spanać. Dobili ste savršen vegetarijanski obrok.
Pročitajte i Pesto sos od bosiljka
Humus
Ne samo da je izuzetno ukusan, ovaj sos je i veoma zdrav. Kremasti namaz u čijoj osnovi su leblebije odlično ide uz sendviče, ali i tortilje.
Pogledajte i recept za humus
Med i senf
Ova zanimljiva mešavina se odličnos laže s piletinom, ali i sa uobičajenims astojcima u sendviču. Jednostavno pomešajte senf i emdi i posolite i pobiberite po želji.
Pogledajte i Kako senf i soda bikarbona deluju na zdravlje kose
Grčki jogurt
Grčki jogurt je kremast kao i majonez, ali ima manje masnoće i kalorija. S obzirom da vam neće biti potrebno mnog jogurta, nemojte koristiti one verzije s manjim procentom masnoće. Takođe, ne morate da koristite ni samo čist jogurt - dodajte mu začine po želji.
Pogledajte i Kako da napravite grčki jogurt
Džem ili marmelada
Kada se već dobro slaže s puterom od kikirikija, tzašto ne biste slatki namaz dodajli u slani sendvič. Doživećete jednu potpuno novu gastronomsku dimenziju i pitati se zašto to niste ranije probali.
Pogledajte i Sendvič Monte Kristo
Preliv za Cezar salatu
Uobičajen preliv za Cezar salatu može da vam posluži i kao namaz za sendviče.
Pročitajte i Kako da napravite Cezar salatu (VIDEO)
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom