Kaže se da na svetu postoje dve vrste ljudi - oni koji obožavaju majonez i oni koji ga uopšte ne vole. Ako spadate u ovu drugu grupu, verovatno ste često bili u dilemi kojim prilogom možete obogatiti svoj sendvič. 

Evo nekoliko pikantnih priloga koji se jednostavno prave a koji će vaš sendvič pretvoriti u gastronomsko remek-delo.

Pesto sos

Fenomenalna kombinacija belog luka, bosiljka, parmezana i pinjola ima veoma bogat ukus. Nanesite pesto na hleb i preko stavite mocarelu, paradajz i spanać. Dobili ste savršen vegetarijanski obrok.

Pročitajte i Pesto sos od bosiljka

Humus

Ne samo da je izuzetno ukusan, ovaj sos je i veoma zdrav. Kremasti namaz u čijoj osnovi su leblebije odlično ide uz sendviče, ali i tortilje. 

Pogledajte i recept za humus

Med i senf

Ova zanimljiva mešavina se odličnos laže s piletinom, ali i sa uobičajenims astojcima u sendviču. Jednostavno pomešajte senf i emdi i posolite i pobiberite po želji.

Pogledajte i Kako senf i soda bikarbona deluju na zdravlje kose

Grčki jogurt

Grčki jogurt je kremast kao i majonez, ali ima manje masnoće i kalorija. S obzirom da vam neće biti potrebno mnog jogurta, nemojte koristiti one verzije s manjim procentom masnoće. Takođe, ne morate da koristite ni samo čist jogurt - dodajte mu začine po želji. 

Pogledajte i Kako da napravite grčki jogurt

Džem ili marmelada

Kada se već dobro slaže s puterom od kikirikija, tzašto ne biste slatki namaz dodajli u slani sendvič. Doživećete jednu potpuno novu gastronomsku dimenziju i pitati se zašto to niste ranije probali.

Pogledajte i Sendvič Monte Kristo

Preliv za Cezar salatu

Uobičajen preliv za Cezar salatu može da vam posluži i kao namaz za sendviče.

Pročitajte  i Kako da napravite Cezar salatu (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa