Đumbir je namirnica specifične arome i široke primene u kulinarstvu, ali i u narodnoj medicini. Baš zbog brojnih lekovitih svojstava, đumbir se može dodati napicima, poslasticama, kuvanim jelima, ali se od njega može napraviti i puter.
Potrebno je:
1/2 šolje neslanog putera
1 kašika rendanog svežeg đumbira
1 kašika sitno iseckanog mladog luka
kašićica soja sosa
Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
Istopite puter na srednjoj temperaturi u manjoj šerpi. Umešajte đumbir i kuvajte oko minut. Sklonite s vatre i umešajte iseckan crni luk i soja sos.
Ovaj puter možete koristiti kao namaz ili njime obogatiti sos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus