Đumbir je namirnica specifične arome i široke primene u kulinarstvu, ali i u narodnoj medicini. Baš zbog brojnih lekovitih svojstava, đumbir se može dodati napicima, poslasticama, kuvanim jelima, ali se od njega može napraviti i puter.
Potrebno je:
1/2 šolje neslanog putera
1 kašika rendanog svežeg đumbira
1 kašika sitno iseckanog mladog luka
kašićica soja sosa
Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
Istopite puter na srednjoj temperaturi u manjoj šerpi. Umešajte đumbir i kuvajte oko minut. Sklonite s vatre i umešajte iseckan crni luk i soja sos.
Ovaj puter možete koristiti kao namaz ili njime obogatiti sos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Tradicionalni norveški uštipci sa suvim grožđem i jabukama
Najlepša torta sa kafom i čokoladom
Brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom
Starinski recept za medenu pitu
Jednostavan juneći gulaš