Šargarepa je mnogo više od ukusnog hrskavog povrća. Bogata je kalijumom, magnezijumom, gvožđem, manganom, fosforom i kalcijumom. Pored toga, šargarepa je odličan izvor vitamina B karoten, C, K i A.

Ovo narandžasto povrće će va pomoći da ojačate imunitet i pomoći organizmu da se izbori s bakterijama, gljivičnim i virusnim infekcijama.

Od šargarepe i meda možete napraviti i efikasan prirodni lek koji će vam pomoći da se rešite šlajma i upornog kašlja.

Potrebno je:

500 g šargarepe

3-4 kašike meda

Šargarepe dobro operite, iseckajte sitno i prokuvajte u šerpi dok ne omekšaju. Kada je šargarepa skuvana, procedite je, ali sačuvajte vodu u kojoj se povrće kuvalo. Šargarepu usitnite u blenderu ili ispasirajte viljuškom, pa zajedno s medom stavite u prohlađenu vodu u kojoj se kuvala. Dobijeni sirup stavite u frižider.

Uzimajte 3-4 kašičice sirupa dnevno, pre obroka. Koristite ovaj sirup dva dana.

Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa