Šargarepa je mnogo više od ukusnog hrskavog povrća. Bogata je kalijumom, magnezijumom, gvožđem, manganom, fosforom i kalcijumom. Pored toga, šargarepa je odličan izvor vitamina B karoten, C, K i A.
Ovo narandžasto povrće će va pomoći da ojačate imunitet i pomoći organizmu da se izbori s bakterijama, gljivičnim i virusnim infekcijama.
Od šargarepe i meda možete napraviti i efikasan prirodni lek koji će vam pomoći da se rešite šlajma i upornog kašlja.
Potrebno je:
500 g šargarepe
3-4 kašike meda
Šargarepe dobro operite, iseckajte sitno i prokuvajte u šerpi dok ne omekšaju. Kada je šargarepa skuvana, procedite je, ali sačuvajte vodu u kojoj se povrće kuvalo. Šargarepu usitnite u blenderu ili ispasirajte viljuškom, pa zajedno s medom stavite u prohlađenu vodu u kojoj se kuvala. Dobijeni sirup stavite u frižider.
Uzimajte 3-4 kašičice sirupa dnevno, pre obroka. Koristite ovaj sirup dva dana.
Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom