Šargarepa je mnogo više od ukusnog hrskavog povrća. Bogata je kalijumom, magnezijumom, gvožđem, manganom, fosforom i kalcijumom. Pored toga, šargarepa je odličan izvor vitamina B karoten, C, K i A.
Ovo narandžasto povrće će va pomoći da ojačate imunitet i pomoći organizmu da se izbori s bakterijama, gljivičnim i virusnim infekcijama.
Od šargarepe i meda možete napraviti i efikasan prirodni lek koji će vam pomoći da se rešite šlajma i upornog kašlja.
Potrebno je:
500 g šargarepe
3-4 kašike meda
Šargarepe dobro operite, iseckajte sitno i prokuvajte u šerpi dok ne omekšaju. Kada je šargarepa skuvana, procedite je, ali sačuvajte vodu u kojoj se povrće kuvalo. Šargarepu usitnite u blenderu ili ispasirajte viljuškom, pa zajedno s medom stavite u prohlađenu vodu u kojoj se kuvala. Dobijeni sirup stavite u frižider.
Uzimajte 3-4 kašičice sirupa dnevno, pre obroka. Koristite ovaj sirup dva dana.
Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus