Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto nikako ne biste smeli da podgrevate spanać

Neke namirnice podgrevanjem mogu da izgube hranljive vrednosti ili čak da budu loše po naše zdravlje.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj spanaća, saznajte koje sve zdravstvene prednosti ovo zeleno povrće ima na vaš organizam.

Ova namirnica sadrži velike količine vitamina i minerala, kao što su folna kiselina, vitamin A, B, C, E, gvožđe, mangan i kalijum. Spanać sadrži i lutein i zeaksantin, i zbog svega toga ovo povrće predstavlja savršenog borca protiv raznih bolesti.

Pogledajte i Ova jela nikako ne smete da podgrevate

Međutim, vodite računa da ovo povrće ne podgrevate, jer u sebi sadrži nitrate koji usled dejstva mikroorganizama i zagrevanja prelaze u nitrite i dalje u nitrozamine, koji su veoma štetni i kancerogeni za ljudski organizam. Stoga spanać uvek jedite u svežem obliku ili odmah posle pripreme. To ne znači da ga ne možete jesti i sutradan, ali ga, ipak, nemojte podgrevati jer je ukusan i kad je hladan.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Aura.ba

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti