Ukoliko ste ljubitelj spanaća, saznajte koje sve zdravstvene prednosti ovo zeleno povrće ima na vaš organizam.
Ova namirnica sadrži velike količine vitamina i minerala, kao što su folna kiselina, vitamin A, B, C, E, gvožđe, mangan i kalijum. Spanać sadrži i lutein i zeaksantin, i zbog svega toga ovo povrće predstavlja savršenog borca protiv raznih bolesti.
Pogledajte i Ova jela nikako ne smete da podgrevate
Međutim, vodite računa da ovo povrće ne podgrevate, jer u sebi sadrži nitrate koji usled dejstva mikroorganizama i zagrevanja prelaze u nitrite i dalje u nitrozamine, koji su veoma štetni i kancerogeni za ljudski organizam. Stoga spanać uvek jedite u svežem obliku ili odmah posle pripreme. To ne znači da ga ne možete jesti i sutradan, ali ga, ipak, nemojte podgrevati jer je ukusan i kad je hladan.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem