Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najnoviji trik za savršeno mekane palačinke

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

U receptu prema kojem većina nas priprema smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ukoliko razdvojite belance od žumanceta dobićete nikad mekanije i vazdušastije palačinke.

Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke

Postupak: 

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa malom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. 

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše tučeni sneg (ni mekan ni čvrst) pa ga dodajte smesi. 

Pogledajte i 3 proverena trika za najukusnije palačinke

3. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje varjačom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: zadovoljna

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti