U receptu prema kojem većina nas priprema smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ukoliko razdvojite belance od žumanceta dobićete nikad mekanije i vazdušastije palačinke.

Pogledajte i Kako da napravite osnovno testo za palačinke

Postupak: 

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa malom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu. 

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše tučeni sneg (ni mekan ni čvrst) pa ga dodajte smesi. 

Pogledajte i 3 proverena trika za najukusnije palačinke

3. Sneg zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje varjačom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: zadovoljna