Samo jedan sastojak vam je potreban da biste napravili ovaj jednostavan recept! To su crvene paprike! 

A pripremite ih na sledeći način.

Mesnate crvene paprike (koje se koriste za pripremu ajvara) oprati i ispeći na plotni šporeta ili u rerni (zagrejanoj na 270 stepeni).

PROČITAJTE JOŠ: Kako napraviti domaći pinđur

Ispečene paprike staviti u metalni sud, poklopiti i ostaviti nekoliko sati da se napare i ohlade. Zatim ih očistiti od ljuske i semena, staviti u rešetkastu posudu da se još malo ocede, pa pakovati po 5 do 10 komada zajedno u polietilenske kese.

Jedan deo pečenih paprika može se iseckati na rezance i takođe pakovati u kese. Paprike čuvati u zamrzivaču.

PROČITAJTE JOŠ: Recept za najbrži i najukusniji ajvar na svet

Tokom zime ove paprike se mogu koristiti kao salata (kad se odmrznu, preliti ih mešavinom ulja, sirćeta, soli i isitnjenog belog luka). Takođe se mogu puniti filom pripremljenim od jaja pomešanih sa isitnjenim sirom, pa zatim zapeći, a iseckane se mogu  pržiti na ulju kao prženija.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Super kuvar