Samo jedan sastojak vam je potreban da biste napravili ovaj jednostavan recept! To su crvene paprike!
A pripremite ih na sledeći način.
Mesnate crvene paprike (koje se koriste za pripremu ajvara) oprati i ispeći na plotni šporeta ili u rerni (zagrejanoj na 270 stepeni).
PROČITAJTE JOŠ: Kako napraviti domaći pinđur
Ispečene paprike staviti u metalni sud, poklopiti i ostaviti nekoliko sati da se napare i ohlade. Zatim ih očistiti od ljuske i semena, staviti u rešetkastu posudu da se još malo ocede, pa pakovati po 5 do 10 komada zajedno u polietilenske kese.
Jedan deo pečenih paprika može se iseckati na rezance i takođe pakovati u kese. Paprike čuvati u zamrzivaču.
PROČITAJTE JOŠ: Recept za najbrži i najukusniji ajvar na svet
Tokom zime ove paprike se mogu koristiti kao salata (kad se odmrznu, preliti ih mešavinom ulja, sirćeta, soli i isitnjenog belog luka). Takođe se mogu puniti filom pripremljenim od jaja pomešanih sa isitnjenim sirom, pa zatim zapeći, a iseckane se mogu pržiti na ulju kao prženija.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Super kuvar
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem