Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Šta kuvati za ručak: 3 idealna jela sa pilećim prsima

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ova jela sa piletinom su idealna za sve prilike, a i lako se spremaju!

Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Dijetalna piletina sa povrćem iz rerne 

Sastojci:

2 parčeta pilećeg filea, miks povrća - 4 krompira, 2 šargarepe, 1 manja glavica brokulija, 1 celer, 1 crni luk, par šampinjona, jedna manja tikvica, 3-4 čeneta belog luka so, biber, začini po želji. 

Priprema:

Uključite rernu na 180. Svo povrće iseckati i probariti u slanoj vodi (da ne bude skroz skuvano). Ocediti ga. U foliju stavite red povrća, koje ste poslolili i pobiberili, tanko isečene file koje su takođe posoljene i pobiberene i opet red povrća. Dobro zatvoriti foliju, staviti u rernu i peći oko 30 min, tj dok meso ne bude gotovo. 

Savet plus: Povrće možete kombinovati po želji.

PROČITAJTE JOŠ: Pita sa mesom i feta sirom

2. Pita sa piletinom

Sastojci: 

1 pakovanje lisnatog testa, 500 g iseckanog belog mesa, 1 glavica luka, 2 čena belog luka, malo sitno iseckane slanine, kašika brašna, 1 kašika pavlake, malo senfa so, biber, ulje za prženje, 1 jaje.

Priprema: 

Uključite rernu na 180. Propržite meso, slaninu, beli i crni luk na ulju. Staviti senf i pavlaku, dodajte brašno, sklonite sa ringle, promešajte i dodajte so i biber po želji. 

Razvucite lisnato testo. Meso koje ste pržili prespite u malo podmazan pleh i prekrijte ga lisnatim testom. Probušite na par mesta viljuškom trsto, premažite ga sa 2 žumanca i precite dok ne morumeni. 

3. Brza pileća prsa sa jogurtom i senfom

Sastojci: 

400 grama iseckanog belog mesa (ili dva veća parčeta), jogurt, kašika senfa, malo soli i bibera, peršun

PROČITAJTE JOŠ: Pileća pita

Priprema: 

Pileći file (bez kožice) narežite na kockice i pecite 5 minuta na tiganju sasvim bez masnoće. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena. Tada zalijte jogurtom, dodajte senf, so i biber, i promešajte i pržite na umerenoj vatri dok sva voda ne ispari, otprilike još 5 minuta. Pred sam kraj prženja pospite naseckanim peršunom.

attachment-jelasapiletinom1
Izvor: Profimedia/Shutterstock

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti