Čak i najvrsnijim kuvarima se dešava da pogreše, pa prezačine jelo. Iako vam možda deluje da biste u tim trenucima najradije bacili to što ste napravili, nikako to nemojte da uradite pre neko pokušate sa ovim trikom.
PROČITAJTE JOŠ: Bakini saveti i trikovi za bolje snalaženje u kuhinji
Mada vam jelo možda neće biti baš kako ste očekivali, makar ćete donekle spasiti stvar i umanjiti štetu.
Preljutili ste jelo
Ukoliko vam je jelo preljuto, stvar možete neutralizovati dodavanjem slatke pavlake. Od pomoći takođe može biti i šećer (umesto pavlake, nikako zajedno), ali to treba da radite veoma oprezno kako ne biste preterali.
Prezakiseljeno jelo
I u ovom slučaju imate nekoliko opcija. Jelo možete spasiti sa malo šećera ili ukoliko je na primer u pitanju salata, iscedite kiselinu pa poprskajte sa malo vode.
Preslano jelo
Slanoću možete da ublažite dodavanjem kuvanog pirinča, krompira ili testenina, u zavisnosti od toga šta vam se bolje uklapa uz jelo. U svakom slučaju, potrebno je da se krompir, testenina ili pirinač neko vreme kuvaju zajedno sa ostalim sastojcima kako bi na sebe povukli višak soli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Srbija danas
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu