Bakini saveti uvek su korisni i vredni, a s njima u kuhinji naprosto ne možete pogrešiti. 

1. Ako nemate pavlaku za zgušnjavanje sosa ili supe, dobra zamena je mešavina maslaca i mleka.

2. Maslac ili margarin izrendajte pa tako nećete morati da čekate da omekšaju za pripremu kolača.

Pogledajte i Saveti za domaćice iz 1956. godine

3. Sveži sir pre upotrebe protisnite kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu.

4. Za kuvanje bilo koje vrste testenine potrebno je puno vode: na svakih 250 g testenine ide oko 3 l vode.

5. Sok od pečenih voćnih kolača neće iscuriti iz testa ako testo pre pečenja posipate grizom ili hlebnim mrvicama.

Pogledajte i Trikovi koji će vam pomoći da spasite upropašćeno jelo

6. Pecivo ili hleb od juče malo namočite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj rerni – postaće hrskavi kao da su sveži.

7. Da bi se kolač sa keksom dobro digao, pre pečenja, u sredinu zabodite jedan makaron.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Dnevno.hr