Bakini saveti uvek su korisni i vredni, a s njima u kuhinji naprosto ne možete pogrešiti.
1. Ako nemate pavlaku za zgušnjavanje sosa ili supe, dobra zamena je mešavina maslaca i mleka.
2. Maslac ili margarin izrendajte pa tako nećete morati da čekate da omekšaju za pripremu kolača.
Pogledajte i Saveti za domaćice iz 1956. godine
3. Sveži sir pre upotrebe protisnite kroz sito kako biste dobili kompaktniju masu.
4. Za kuvanje bilo koje vrste testenine potrebno je puno vode: na svakih 250 g testenine ide oko 3 l vode.
5. Sok od pečenih voćnih kolača neće iscuriti iz testa ako testo pre pečenja posipate grizom ili hlebnim mrvicama.
Pogledajte i Trikovi koji će vam pomoći da spasite upropašćeno jelo
6. Pecivo ili hleb od juče malo namočite vodom i ostavite nekoliko minuta u vrućoj rerni – postaće hrskavi kao da su sveži.
7. Da bi se kolač sa keksom dobro digao, pre pečenja, u sredinu zabodite jedan makaron.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem