Ukoliko nemate u frižideru ni jaja, ni mleko, ni maslac, a želeli biste da napravite neki brz, fin i sočan kolač ovo je recept za vas.
Sastojci za kakao kocke:
1 ipo šoljica oštrog brašna
3 kašike kakaoa (nezaslađenog)
1 šoljica šećera
1 kašičica sode bikarbone
Pola kašičice soli
1 kašičica alkoholnog sirćeta
1 kašičica tečnog ekstrakta vanile
5 kašika biljnog ulja
1 šoljica vode
Pogledajte i Brzi čokoladni kolač bez brašna
Priprema:
Uključite rernu na 180 stepeni. Nauljite četvrtasti pleh od i u njemu pomešajte prvih 5 suvih sastojaka. U smesi napravite tri udubljenja, dva manja i jedno veće. U jedno manje udubljenje sipajte alkoholno sirće, u drugo ekstrakt vanile i u treće, najveće, biljno ulje. Sve zalijte vodom i pomešajte u jednoličnu smesu. Pecite na srednjoj rešetki u rerni oko 35 minuta. Probodite čačkalicom za provjeru – ako je kolač gotov, smesa se ne lepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač. Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Savet: Kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako ga pretvoriti u tortu, ili pak u kalupima za mafine i napraviti mafine.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus