Beli luk crne boje je poznat u Aziji od 1999. godine, našao se u prodaji na Tajlandu i u Koreji, a za njim su poludeli profesionalni američki kuvari. 

Američki narod se odmah zaljubio u ovaj luk jer ima tako sladak ukus, nema neugodan miris i ima mnoge zdravstvene prednosti.

Pogledajte i Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!

Beli luk u crnoj boji nastaje kuvanjem cele glavice neoljuštenog belog luka. Proizveden je fermentacijom standardnih glavica na niskoj temperaturi u toku mesec dana. Crni luk ima sladak ukus i veoma je zdrav. Beli luk u crnoj boji  ima dva puta više antioksidanasa od belog luka. On može sprečiti Alchajmera, reumatoidni artritis i probleme sa cirkulacijom.

Ovaj luk je:

anti-tumorski

anti-kancerogeni

antibakterijski

sprečava gojaznost

snižava visok krvni pritisak i loš holesterol

regeneriše ćelije kože

bori se sa dijabetesom

smanjuje alergije

jača imuni sistem

Crni - beli luk sadrži kalcijum, magnezijum, selen, fosfor, vitamin C i vitamin B6.

Najlakši način da pripremite beli luk je da koristite veliki lonac. Potrebno je da kuvate beli luk 14 dana, a zatim ga ostavite nekoliko dana, tako da se osuši. Domaći crno beli luk se može držati na sobnoj temperaturi do 30 dana ili u tegli u frižideru 6 meseci.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Ženski magazin