Često nas od ukusnog komada mesa kobasice deli neposlušni omot koji nikako ne uspevamo lepo oguliti. Zna to ponekad biti i vrlo iritantno. Ali, uz ovaj trik više se nećete mučiti s tim.
Da biste kobasicu lagano ogulili potrebno ju je malo navlažiti. Dovoljno će biti i da samo nakvasite svoje dlanove. Potom je tako vlažnu dobro protrljajte dlanovima. Zasecite omot. Povucite ga i trebalo bi da možete lagano oguliti kobasicu.
Pogledajte i Kako da oljuštite đumbir (VIDEO)
Neki sajetuju da kobasicu samo kratko provučete pod vodu. Možete i tako, ali kobasicu tada ponovo protrljajte rukama i potom zasecite. Ako su krajevi kobasice već odrezani biće dovoljno da samo povučete omot i on će se već sam lagano odvajati od mesa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: 24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus