Često nas od ukusnog komada mesa kobasice deli neposlušni omot koji nikako ne uspevamo lepo oguliti. Zna to ponekad biti i vrlo iritantno. Ali, uz ovaj trik više se nećete mučiti s tim.
Da biste kobasicu lagano ogulili potrebno ju je malo navlažiti. Dovoljno će biti i da samo nakvasite svoje dlanove. Potom je tako vlažnu dobro protrljajte dlanovima. Zasecite omot. Povucite ga i trebalo bi da možete lagano oguliti kobasicu.
Pogledajte i Kako da oljuštite đumbir (VIDEO)
Neki sajetuju da kobasicu samo kratko provučete pod vodu. Možete i tako, ali kobasicu tada ponovo protrljajte rukama i potom zasecite. Ako su krajevi kobasice već odrezani biće dovoljno da samo povučete omot i on će se već sam lagano odvajati od mesa.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: 24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem