Ako u svom asortimanu noževa, imate i keramičke o njima morate povesti malo više računa. Iako se teže tupe i duže ostaju oštriju, pripradaju krhkijem priboru, pa se i samim tim malo drugačije održavaju!

PROČITAJTE JOŠ: Kako očistiti kuhinju prirodnim sredstvima

Evo 4 saveta kako pravilno da održavate ove noževe:

1. Vodite računa da vam ne ispadnu

Ne morate da budete kuhinjski nindža, ali prilikom korišćenja keramičkog noža vodite se laganijim pokretima. Ako ispadne na kuhinjske pločice, velika je verovatnoća da će da se razbije ili okrnji.

2. Bitno je šta i gde sečete 

Keramički noževi su tanki i oštri i zato ne secite ništa direktno na pločicama ili kuhinjskim pultom. Takođe, nije preporučljivo da sečete npr. kosti.

3.  Ne stvaljajte ih u mašinu za suđe

Za ove noževe najefikasnije pranje je mlaka voda i deterdžent. 

4. Odlaganje

Dobro ih prebršite i pre nego što ih stavite u fioku, stavite zaštitni poklopac. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/