Stvar je u jednostavnosti. Pripremite sve od namirnica što vam je potrebno i kuvanje će vam postati zadovoljstvo.
Što više luka
Luk ne spada u najomiljenije namirnice, ali se svako jelo zasniva na njemu. Neki veleiki kuvari ga koriste u velikim količinama da bi ukus jela bio što aromatičniji.
Pogledajtev 5 korisnih saveta vrhunskih kuvara.
Samo jaka vatra
Kuvajte na što većoj temperaturi. Kako tretirate meso, tako i varivo. I ne strahujte, meso će biti hrskavije, a povrće se neće pretvoriti u kašastu smesu kao što je to slučaj kod kuvanja na tihoj natri.
Spremajte na maslacu
I sami ste primetili da većina renomiranih kuvara priprema gotovo sva jela na maslacu. Posebno, maslac sosevima daje kremastu primesu.
Pogledajte 5 korisnih saveta za dobru domaću supu.
Koristite sveže začine
Vremenom začini gube aromu, zato obnavljajte vaše skladište začina uvek svežim. Ne tovarite se zalihama. Ukoliko ste u mogućnosti da imate mini baštu svojih začina, to je idealna opcija.
Uživajte u svom uspehu ukusa!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem