1. Neka meso pre pripreme bude duže na sobnoj temperaturi.

Ovo pravilo važi za sve meso, pa i za kobasice. Pre nego što ih stavite na roštilj, ostavite ih na sobnoj temperaturi bar pola sata.

2. Ne skidajte opnu sa kobasica.

Tanka opna na kobasicama omogućava sočnim sastojcima da ostanu u kobasici tokom pripreme. Ako je sklonite, može se desiti da kobasice izgube sočnost, aromu, ali i da zagore spolja, a unutra da budu nepečene.

Pogledajte i ORIGINAL RECEPT: Leskovačka pljeskavica za prvomajske praznike

3. Od niske do srednje temperature.

Tajna savršeno ispečene kobasice je da je počnete peći na niskoj temperturi i da je postepeno povećavate.

4. Ne dozvolite da izgori.

Najukusnije kobasice sa roštilja su one koje blago potamne, a ne one koje su izgorele. Zato je veoma važno da vodite računa da površina kobasice ne pocrni.

5. Plinski roštilj ili običan.

Za optimalnu kontrolu temperature sigurno je bolji roštilj na plin, ali ako volite ukus mesa sa originalnog roštilja moraćete više da vodite računa o temperaturi pečenja.

6. Kompletna prirpema ne podrazumeva samo roštilj.

Ako želite da budete sigurni da će vam se kobasica pripremiti jednako i unutra, možete je skuvati pre stavljanja na roštilj. Stavite kobasice da se kuvaju oko šest minuta u vodi koja struji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/