Pirot je prava riznica gastronomskog, etnološkog i lingvističkog nasleđa južne Srbije. Grad u podnožju tajanstvene Stare planine, poznat je po svojim zanatima, grnčarstvu, dvostranim ćilimima jedinstvenih šara, sočnom i slikovitom govoru i, naročito, gastronomskim specijalitetima.
Pogledajte i recept za domaću proju po bakinom receptu.
Priprema:
Zamesiti mekše testo od šolje mleka, jaja, mlevenih čvaraka, masti, malo soli, praška za pecivo i belog kukuruznog brašna. Testo, koje ne sme da bude gusto, sipati u nauljenu tepsiju ili pleh. Ispeći u jače zagrejanoj rerni na oko 250 stepeni. Služiti odmah, sa sirom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs
Bezalkoholni mohito koktel - pravićete ga svaki dan kada uprži sunce
Letnje pljeskavice od tikvica sa krompirom i šargarepom
Domaći sladoled od breskve i borovnice
Kremasti humus od sočiva – bolji od klasičnog sa leblebijama
Recept za keto pitu od limuna