Ipak, leto je period tokom koga vladaju sezonske bolesti koje se ponajviše prenose hranom.
Jedan od šest ljudi se svake godine otruje hranom, zbog čega je važno voditi računa o pravilnom hlađenju namirnica. Bakterije se ubrzano šire na temperaturi od 40 do 140 stepeni.
Pre nego što napunite ručni frižider, vodite računa da li je dostigao sobnu temperaturu.
Ukoliko je frižider bio odložen na mestu izloženom sunčevim zracima, uz pomoć leda ćete ubrzati proces stvaranja odgovarajuće temperature. U svakom slučaju, pre nego što odložite hranu, dno frižidera popunite ledom.
Najpre ređajte mesne proizvode zbog proteina, zatim stavite još jedan sloj leda nakon čega slede mlečni proizvodi. Posle mlečnih proizvoda ređajte povrće i voće, a na samom kraju sledi piće. Uvek proverite da li je vaš frižider ispunjen do samog vrha, prazan prostor će ubrzati proces zagrevanja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: oklagija.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus