Svi vrlo dobro poznajemo onaj neugodan osećaj težine u želucu. Evo nekoliko saveta kako izbjeći takve probleme
Doručak je najvažniji obrok dana
Doručak pokreće metabolizam. Ako u njega uključite i probiotski jogurt, dobra je šansa da vas želudac neće nimalo mučiti.
Jedite polako
Nemojte žuriti kad jedete. Temeljito prožvačite hranu. Vaš želudac će vam biti zahvalan.
Pogledajte i 3 prirodna leka protiv kiseline u želucu
Više se krećite
Bilo kakvo kretanje dobro je za vaše zdravlje - hodanje do prodavnice, kratka šetnja po radnom mestu, korišćenje stepenica umjesto lifta. Vaš probavni sistem ne zna koliko se krećete, ali zna kad se NE krećete.
Smanjite obroke
Mnogi od nas pripadaju generaciji koja je naučila da se mora pojesti sve što je na tanjiru. Pretpostavljamo da su mnogi od nas ostali zbunjeni kad su prvi put ugledali porciju u nekom finijem restoranu i verovatno se zapitali gde je ostatak obroka.
Jednostavan zaključak je – ostavite malo praznog prostora na tanjiru kad uzimate hranu, a ako vam se obrok čini previše obilnim, verovatno ste u pravu.
Pročitajte i Da li bi kafu trebalo piti pre ili posle obroka?
Pijte više vode
Pijte vodu dok je još besplatna i čista. Dobro je popiti čašu vode oko 20 minuta pre obroka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus