Ako pokušavate da smršate, nije dovoljno samo da se okrenete zdravoj hrani, već bi trebalo i da vodite računa o kalorijama.
To ne znači da treba da budete opsednuti i da brojite kalorije u svakom zalogaju, ali bi bilo dobro da znate bar otprilike koliko kalorija unosite u toku dana.
Zato pogledajte ove zdrave i ukusne recepte, koji sadrže 400 kalorija.
Salata sa tortiljom
Sastojci:
2 šolje zelene salate
2 kašike mrvljenog feta sira
pola šolje pasulja iz konzerve, opranog i osušenog
pola šolje krastavca
1 tortilja
2 kašike sirćeta
Priprema:
Sve sastojke ubacite u činiju i lepo promešajte.
Pročitajte i recept za: Domaće tortilje
Sendvič sa sirom i paradajzom
Sastojci:
3 kašike švapskog sira
1 glavica crnog luka, sitno sečena
2 kašike sitnosečenog vlašca
prstohvat soli
prstohvat bibera
1 integralni baget
4 koluta paradajza
1 narandža
Priprema:
Švapski sir stavite u blender i pasirajte dok ne postane gladak. Umešajte luk, vlašac, so i biber. Premažite baget, složite kolutove pradajza. Jedite sa narandžama.
Pročitajte i: 6 dobrih razloga da češće jedete sir
Pica burger
Sastojci:
1 vegeterijanski burger
1 zemička od integralnog brašna
2 kašike paradajz sosa sa ukusom pice
1 parče mocarela sira
2 kašike iseckanog svežeg bosiljka
1 manja jabuka
Priprema:
Ispržite ili zagrejte gotov burger i stavite ga u zemičku. Stavite paradajz sos i mocarelu, a zatim ceo senvič ubacite u mikrotalasnu na 20ak sekundi da bi se otopio sir. Dodajte svež bosiljak. Poslužite sa kriškama jabuke.
Pročitajte i: Čudotvorni bosiljak - prirodni antibiotik koji jača imunitet
Sendvič sa ćuftama
Sastojci:
4 ćufte
1 kifla za hot-dog od integralnih žitarica
2 kašike sosa za špagete od paradajza
pola šolje zelenog bibera
2 kašika rendanog parmezana
1 srednja narandža
Priprema:
Podgrejte ćufte u mikrotalasnoj. Stavite ih u kiflu, dodjte paradajz sos, biber i parmezan. Potom ceo sendvič stavite u mikrotalasnu na pola minuta. Poslužite sa kriškama narandže sa strane.
Pročitajte i: 10 zanimljivosti o biberu
Grilovani senvič sa ćuretinom i čedarom
Sastojci:
2 kriške integralnog hleba
1 parče sira čedar
50 g ćurećih prsa
1 kolut paradajza
pola šolje graška
2 kašike dresinga
Priprema:
Napravit sendvic koristeći hleb, sir, ćureća prsa i paradajz. Prelijte sendvic maslinovim uljem i stavite sendvič i tiganj i pržite sa obe strane, dok ne porumeni. Služite sa graškom i dresingom.
Pročitajte i : Koja vrsta hleba je najzdravija
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom