Heljdino brašno je dokazano lekovito i koristi se kod različitih tegoba, a poznato je da vrlo efikasno rešava probleme dikgestivnog trakta. Heljda, sama po sebi, bogata je vleknima, vitaminima, mineralima i proteinima.

U koje god svrhe da koristite heljdino brašno, za hleb, pogačice, palačinke... znajte da je ono lekovito, ali i ukusno.

Sadrži, kako je pomenuto, lako svarljive proteine, te se može koristiti i kao zamena mesu.

Pročitajte i Lekovita heljda - štiti srce, snižava holesterol i reguliše šećer u krvi

Od vitamina, heljda je bogata B6, niacinom i tiaminom, a od minerala, magnezijum, magnan, fosfor, gvožđe i bakar.

Po svim opisima, heljda pospešuje mršavljenje jer reguliše proces vaernja i ubrzava ga, reguliše probavu i podstiče cirkulaciju.

Kako sadrži i antioksidanse, sprečava stvaranje ugrušaka tj. tromba i snižava krvni pritisak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/