Heljdino brašno je dokazano lekovito i koristi se kod različitih tegoba, a poznato je da vrlo efikasno rešava probleme dikgestivnog trakta. Heljda, sama po sebi, bogata je vleknima, vitaminima, mineralima i proteinima.
U koje god svrhe da koristite heljdino brašno, za hleb, pogačice, palačinke... znajte da je ono lekovito, ali i ukusno.
Sadrži, kako je pomenuto, lako svarljive proteine, te se može koristiti i kao zamena mesu.
Od vitamina, heljda je bogata B6, niacinom i tiaminom, a od minerala, magnezijum, magnan, fosfor, gvožđe i bakar.
Po svim opisima, heljda pospešuje mršavljenje jer reguliše proces vaernja i ubrzava ga, reguliše probavu i podstiče cirkulaciju.
Kako sadrži i antioksidanse, sprečava stvaranje ugrušaka tj. tromba i snižava krvni pritisak.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom