Uz ove savete možete ga napraviti sami kod kuće.

Za domaći maslac vam je potrebno: 

- 400 g slatke pavlake 

- prstohvat morske soli 

Pogledajte i Za najukusnija jela: Ovako se pravilno koristi maslac

Priprema:

Stavite pavlaku u blender, i mutite oko 10 minuta. Pavlaka će se prvo pretvoriti u gusti šlag. Nastavite da mutite dok masa ne postane zrnasta, a maslac ne počne da se razdvaja od mlaćenice. Po želji posolite.

Sastružite maslac sa stranica blendera, stavite ga u cediljku i ocedite svu mlaćenicu. Cediljku stavite pod hladnu vodu. Laganim pokretima promešajte maslac pod vodom dok voda ne postane prozirna, a iz maslaca ne izađe sva dodatna tečnost. Višak vlažnosti izvucite pritiskom maslaca o dve kašike ili viljuške.

Tako pripremljeni maslac stavite u teglu, pa odložite u frižider ili zamrzivač. Organski maslac ima rok trajanja od nekoliko meseci. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer