Ovu hranjivo, ali često puta bezukusno jelo oplemenite ukusnim namirnicama i pretvorite u fin doručak u kojem će uživati sva čula.
Sastojci:
1 velika banana
2 kašičice putera od kikirikija
50 g ovsenih pahuljica
1,5 dl mleka
prstohvat soli
komadići tamne čokolade, voće ili cimet u prahu za ukrašavanje
Pogledajte i 5 dobrih razloga da jedete ovsenu kašu
Priprema:
Izgnječite bananu viljuškom. Umešajte puter od kikirikija i dobro promešajte. Dodajte ovsene pahuljice i mleko, pa nastavite da mešate dok ne dobijete ravnomernu smesu. Zagrevajte kašu u mikrotalasnoj dva minuta dok ovas ne postane poluproziran. Posolite, pa ukrasite čokoladom, cimetom ili voćem po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: punkufer
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem