Sve što treba za ovu poslasticu je:
- 9 belanaca
- 15 kašika šećera
- 3 kašike prezle
- 300g kokosa + malo za posuti za ukras
- 1,5 litra mleka + 3 dcl za natopiti kore
- 200g gustina
- 250g margarina ili maslaca
- 100g šećera za kremu
Pogledajte kako da napravite rafaelo kocke.
Priprema
Biskvit: Umutiti sneg od 3 belanaca, dodati 5 kašika šećera, 1 kašiku mrvica i 100 g kokosa. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 min (proveriti čačkalicom). Gotovi biskvit natopiti sa 1dcl hladnog mleka. Peći 3 biskvita (ukupno 9 belanaca, ostane 9 žumanaca). Za okrugli kalup razmera oko 26 cm.
Krema: U litar i po mleka ukuvati gustin i šećer. U hladno dodati margarin.
Slagati: Kora, fil, kora, fil, kora, fil, posuti kokosom i dobro ohladiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti-24.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus