Neobično ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima. Jednostavan i jeftin. Ovaj recept je toliko jednostavan i brzo se priprema da možete odmah da ga napravite.
Sastojke za njega ima uglavnom svaka domaćica u svojoj kuhinji. Iznenađujući lako, bez po muke, dobićete sam ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima.
Za pripremu kolača biće potrebno:
1 čaša (200 ml) mleka
1 čaša šećera
1 čaša zejtina
4 supenih kašika (sa vrhom) kakaoa
Pročitajte i: SVETSKI HIT: Najbrži čokoladni kolač bez brašna i šećera
Priprema:
Sve sastojke umutiti mikserom. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati:
2 jajeta
1 čašu brašna
1 kesicu praška za pecivo
vanil šećer (po ukusu)
Promešati mikserom.
Tepsiju namažite uljem (ili stavite papir za pečenje) i izručite smesu sa brašnom i jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 20-25 minuta.
Neobično ukusan i nežan kolač koji se topi u ustima.
Proverite čačkalicom da li je kolač gotov: ako je čačkalica suva, kolač je pečen.
Izvadite iz rerne i vruć kolač prelijte sa prvim delom smese.
Neka odstoji sat-dva, i isecite ga na komade.
Ostaviti da prenoći. Kolač se ujutru prosto se topi u ustima. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: uspesnazena.com
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu