Supa od belog luka, crnog luka i timijana pobeđuje skoro sve viruse i bolesti koje napadaju pri slabom imunitetu.
Jedna studija sprovedena na Univerzitetu u Vašingtonu je dokazala da je beli luk 100 puta efikasniji od najpoznatijih antibiotika.
Sastojci:
50 čenova bijelog luka, opranih i očišćenih
2 kašike putera
2 kašičice maslinovog ulja
2 velika samlevena luka
1 kašičica sveže iseckanog timijana
6 šolja (po 250ml) čiste kokošije supe
1 svežanj svežeg bilja – peršun, timijan, lovorov list (mogu i sušeni začini)
3 šolje starog hleba iseckanog na kockice
1 šolja punomasne kisele pavlake.
Prvo zagrejte rernu na 180°C. Isecite vrhove čenova belog luka. Tako pripremljen beli luk i maslinovo ulje zamotajte u aluminijumsku foliju i pecite u rerni 90 minuta, a zatim ostavite da se ohladi.
Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i puter šerpi na srednjoj temperaturi. Dinstajte luk oko 10 minuta.
Izvadite pečeni beli luk iz folije i stavite ga među luk koji se dinsta. Pomešajte, dodajte iseckani timijan, kokošiju supu i sveže ili osušeno bilje. Smanjite temperaturu, dodajte mrvice hleba i ostavite da se krčka oko 5 minuta dok hleb ne omekša.
Uklonite svežanj bilja i pomešajte nastalu supu u blenderu ili ručnim mikserom dok ne dobijete kremastu smesu.
Vratite u šerpu, dodajte pavlaku i posolite po potrebi.
Vaša isceljujuća supa je spremna!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: nezavisne.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem