Maslac je jedna od najboljih namirnica koju uvek imamo kod kuće i ako ništa drugo, primamljivo će se rastopiti na toploj kriški hleba. Osim toga, nezaobilazan je sastojak mnogih poslastica ili jela, samo ako znate kako ga pravilno koristiti.
U mnogim receptima preporučuje se da maslac bude na sobnoj temperaturi pre kuvanja, a ako ste zaboravili da ga na vreme izvadite iz frižidera probajte ovaj trik. Zagrejte vodu u posudi u mikrotalasnoj pećnici, izbacite vodu i toplom posudom poklopite komad maslaca pa će se brže otopiti. Trik za koji verovatno znate je onaj da ga odmah isečete na manje komade pa će pre postići sobnu temperaturu.
Pročitajte i Kako da napravite domaći puter
Takođe, mnogi nisu sigurni kada je maslac dostigao sobnu temperaturu. Stručnjaci kažu da jedan duguljasti komad maslaca neće puknuti ako ga počnete lagano savijati, a ako pukne, znači da još nije dosegao sobnu temperaturu.
A kada vam trebaju hladni komadići maslaca za razne hrskave korice na kolačima, možete ga uzeti direktno iz frižidera, narendati i odmah iskoristiti.
Pogledajte i Kako da napravite sir maskarpone
Ako ste ga predugo držali na kuhinjskom pultu i žao vam je da višak propadne, stavite ga u posudu, a zatim je uronite u drugu posudu s ledenom vodom kako bi se što pre stegao.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: tportal
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus