Ovo je recept za sve one koji nemaju mnogo vremena za doručak. I za sve one koji hoće da jedu brašna sa manje glutena ili bez glutena.
Potrebno vam je:
- 4 decilitra vode
- 4-5 kašika brašna po izboru
- 1/2 kšičice morske soli
- malo pančete
- kriška sira
- mutilica
Pogledajte i Evo šta su naši preci tradicionalno jeli za doručak
Priprema:
Stavite vodu da proključa. Možete da pomešate heljdino, ovseno i ječmeno brašno ili bilo koje drugo po izboru. Kada voda krene da struji ubacujte kašiku po kašiku sve vreme mešajući mutilicom da se ne bi stvorile grudvice.
Kada dobijete željenu gustinu, smanjite temperaturu ringle i pustite kačamak da se greje još koji minut.
Za to vreme propržite pančetu. Kačamak stavite u činiju, dodajte dve kockice sira i pančetu. Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom