1. Ovčiji sir staviti u jednu posudu. Oljuštiti čen belog luka i sitno ga iseći. Zagrejati maslinovo ulje, pa na njemu izdinstati beli luk. Ostaviti da se malo ohladi, a zatim dodati siru. Sitno iseckanu papriku pomešati sa seckanim peršunom, braš nom, parmezanom i jajetom, a zatim začiniti solju i biberom.
2. Skuvati slanu vodu. Sa 2 kašičice praviti male knedle od mase sa sirom. Knedle staviti u slanu vodu da se skuvaju, kuvati ih 6-8 minuta. Knedle izvaditi iz vode pomoću velike kašike sa rupicama. Ostaviti ih da se ocede.
3. Šargarepu oprati, očistiti i iseckati. Supu zagrejati sa šafranom u jednoj šerpi. Dodati malo graška i kuvati par minuta.
4. Oprati peršun i prosušiti ga trešenjem, iščupkati listiće. Knedle od sira rasporediti po tanjirima, a zatim ih preliti vrelom supom. Servirati sa peršunom.
Savet:
Uz ovako pripremljenu supu može se jesti baget ili beli domaći hleb.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus