1. Ispeći biskvit, malo ohladiti i izlomiti u veliku posudu.


Sastojci:

Biskvit:

6 jaja

9 kašika šećera

9 kašika brašna (ili 8 kašika brašna + 1 kakao)

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer 

Dodatak:

150 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

200 g višanja iz kompota

1 dl ruma (ili manje – po želji)

3 velike kašike marmelade ili pekmeza od višanja ili kajsije

Glazura: 

100 g margarina

200 g čokolade za kuvanje

2. U mikrotalasnoj rerni otopiti čokoladu i margarin, malo ohladiti i dodati – preliti preko izlomljenog biskvita. Dodati još višnje, rum i marmelade od višanja ili marelice.

3. Sve sastojke dobro izmešati – izgnječiti rukama kako bi se dobila kompaktna smesa, nalik na blato.

4. Na tacnu staviti komad folije – i na fojiji oblikovati rukama smesu – roladu i omotati je folijom. Ostaviti preko noći u frižideru. Drugi dan odmotati – skinuti foliju i preliti glazurom od čokolade.

Ispadnu dve rolade otprilike 5cm široke i 25cm duge.

Od ove smese možete praviti i kuglice.

Izvor: najboljirecepti.info