Sastojci:

  • 300 g Schar brašna
  • 2 čaše jogurta
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 150 g kukuruznog brašna
  • 200 ml toplog mleka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Kako da umesite bezglutensku pogaču:

Božić ne može da prođe bez Božićne česnice ili domaćeg pečenog hleba. Ukoliko ste alergični na gluten možete umesiti pogaču bez glutena. Ova pogača se pravi veoma jednostavno, samo pratite korake u nastavku.

Sve sastojke pomešajte u jednoj posudi pa umutite testo mikserom. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 30 minuta. Nakon pola sata testo oblikujte u 8 kuglica i slažite ih u obliku cveta ili, jednostavno, samo oblikujte pogaču. Pogaču stavite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite pogaču da narasta još 15 minuta, pa je pecite u rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.

Bonus video

Instagram/linda__atkinson  Najlepši ukras na pogači pomoću bakinog miljea