Sastojci:
- 300 g Schar brašna
- 2 čaše jogurta
- 1 kesica suvog kvasca
- 150 g kukuruznog brašna
- 200 ml toplog mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Kako da umesite bezglutensku pogaču:
Božić ne može da prođe bez Božićne česnice ili domaćeg pečenog hleba. Ukoliko ste alergični na gluten možete umesiti pogaču bez glutena. Ova pogača se pravi veoma jednostavno, samo pratite korake u nastavku.
Sve sastojke pomešajte u jednoj posudi pa umutite testo mikserom. Pokrijte krpom i ostavite na toplom 30 minuta. Nakon pola sata testo oblikujte u 8 kuglica i slažite ih u obliku cveta ili, jednostavno, samo oblikujte pogaču. Pogaču stavite u kalup koji ste obložili papirom za pečenje. Ostavite pogaču da narasta još 15 minuta, pa je pecite u rerni na 180 stepeni 30-40 minuta.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Snežne kuglice sa kokosom i belom čokoladom
Čokoladni čizkejk koji se topi u ustima
Pečeni krompiri punjeni slaninom i šampinjonima
Praznična salata sa kiselim krastavcima i šunkom, idealna za Božićni ručak