Mekana božićna pogača biće vam jedno od omiljenih peciva za trpezu. Ukusnija je od hleba, a brzo se pravi. Isprobajte i recept za božićnu pogaču sa suvim grođžem. Za mekanu božićnu pogaču potrebni su vam ovi sastojci!

Sastojci:

  • 1/2 kocke kvasca
  • 180 ml tople vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašike ulja
  • oko 300 g brašna
  • 100 ml jogurta

Recept za mekanu božićnu pogaču:

16:50
Korak 1

Napravite testo

Za božićnu pogaču toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim sipajte ulje, jogurt i promašajte. Dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Oblikujte rukama loptu, pa je malo spljoštite rukama. Prebacite pogaču u tepsiju obloženu pek papirom i opet rukama malo razvucite, treba da pokrije dno. Viljuškom napravite šaru.

16:54
Korak 2

Pecite pogaču

Pecite pogaču u rerni zagrejanoj na 250°C dok ne dobije boju, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15-20 minuta.

16:54
Korak 3

Poslužite pogaču

Gotovu pogaču poprskajte vodom i umotajte u krpu da omekša dodatno. Uživajte u mekanoj božićnoj pogači!

Saznajte i ovaj RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU

BONUS VIDEO:

instagram/anaivanovic Božićna Česnica

StvarUkusa/L.S.