Mekana božićna pogača biće vam jedno od omiljenih peciva za trpezu. Ukusnija je od hleba, a brzo se pravi. Isprobajte i recept za božićnu pogaču sa suvim grođžem. Za mekanu božićnu pogaču potrebni su vam ovi sastojci!
Sastojci:
- 1/2 kocke kvasca
- 180 ml tople vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- oko 300 g brašna
- 100 ml jogurta
Recept za mekanu božićnu pogaču:
Napravite testo
Za božićnu pogaču toploj vodi razmutite kvasac i šećer, pa ostavite da se aktivira nekih 10 minuta. Zatim sipajte ulje, jogurt i promašajte. Dodajte prosejano brašno i so, pa umesite testo. Oblikujte rukama loptu, pa je malo spljoštite rukama. Prebacite pogaču u tepsiju obloženu pek papirom i opet rukama malo razvucite, treba da pokrije dno. Viljuškom napravite šaru.
Pecite pogaču
Pecite pogaču u rerni zagrejanoj na 250°C dok ne dobije boju, pa smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15-20 minuta.
Poslužite pogaču
Gotovu pogaču poprskajte vodom i umotajte u krpu da omekša dodatno. Uživajte u mekanoj božićnoj pogači!
Saznajte i ovaj RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem