Nekada su naše bake mesile testo i pravile domaće kore, ali danas se pite prave mnogo jednostavnije. Kupite gotove kore i napravite savšrenu pitu sa mesom koja je odličan predlog za jednostavnu božićnu večeru. Postoji mnogo recepata za pitu sa mesom, a mi za vas izdvajamo ovaj koji je najuskuniji. 

Sastojci:

  • 500 gotovih kora
  • 1 praziluk
  • 300 g svinjskog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 150 ml kisele vode
  • 1 kasika ulja
  • Još:
  • 1 jaje
  • malo ulja

Recept za pitu sa mesom:

12:42
Korak 1

Napravite nadev 

Na malo ulja propržite sitno seckani praziluk, pa dodajte mleveno meso. Začinite po želji i pržite dok ne bude gotovo. U drugoj posudi pomešajte kiselu vodu i ulje. Ostavite da se ohladi, pa dodajte jaje i sve dobro promešajte. 

12:49
Korak 2

Spremite pitu

Tepsiju nauljite, pa stavite koru. Popraskajte kiselom vodom koju ste pomešali sa uljem, pa sipajte malo nadeva preko. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslenji red treba da budu dve kore. Premažite pitu jajetom koje ste umutili sa uljem. 

12:52
Korak 3

Pecite pitu

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Prohladite i secite. 

Pročitajte i ovo: Pita sa mesom i kupusom

BONUS VIDEO: 

Milica Radović Pita sa sirom

(StvarUkusa/S.B.)