1. Sirće, šećer i biber preliti kipućom vodom i mešati dok se šećer ne otopi. Krastavce oprati i zajedno sa korom iseći na tanke listiće. Možete iskoristiti i rende za kupus.
2. Posoliti, dobro izmešati i ostaviti 10 minuta da puste vodu. Rukama iscediti krastavce od viška vode koju su pustili.
3. Preliti ih sirćetom, izmešati i ostaviti najmanje pola sata da se svi sastojci prožmu.
4. Sipati u tegle koje ste prethodno isprali u kipućoj vodi, zaliti preostalom vodom, zatvoriti i čuvati u frižideru do korišćenja.
Izvor: zanimljivirecepti.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus