1. Ispecite orašaste plodove ukoliko su sirovi. Jednostavno ih poređajte po plehu obloženom papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C, oko 10 minuta. Ostavite pečene plodove da se ohlade.
2. Pomešajte orašaste plodove, suvo voće i urme i sameljite ih u blenderu nekoliko minuta.
3. Smesu oblikujte u pravougaonik između dva papira za pečenje i ostavite da se ohladi u frižideru najmanje sat vremena.
4. Ohlađenu smesu isecite po želji i svaku pojedinačnu pločuicu stavite između papira za pečenje ili folije.
5. Ova poslastica može da stoji u frižideru nekoliko nedelja, a u zamrzivaču i do 3 meseca.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus