1. Staviti kvasac u malo toplog mleka u koje je dodat šećer i malo brašna. Umesiti testo od uskislog kvasca, brašna, mleka, soli i ulja. Brašno dodavati postepeno jer testo ne sme da bude ni suviše tvrdo, ali ni suviše meko. Ostaviti testo na toplom mestu pola sata.
2. Kada testo naraste, treba još jednom premesiti, pa ga podeliti na četiri lopte (ili 6 ako želite manje kiflice). Svaku loptu oklagijati na debljinu prsta i seći na 8 trouglova (krug prvo preseći na polovinu, pa na četvrtine, pa svaku četvritinu još na pola). Svaki trougao nafilovati džemom, pa urolati u kiflicu.
3. Kiflice peći na 220 stepeni dok ne porumene. Pečene kiflice uvaljati u prah šećer.
Kiflice sa džemom
Stare dobre kiflice nas uvek vrate u detinjstvo.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom