1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje ili ga malo pospite uljem i brašnom.
2. Bademe i 2 kašike šećera sameljite u blenderu.
3. Pomešajte žumanca, 2 kašike, koru limuna, cimet i so. Sve dobro promešajte, a zatim dodajte mešavinu sa bademima.
4. Od belanaca napravite čvrst šam, postepeno dodajući 4 kašike šećera. Postepeno dodajte šam od belanaca pripremljnoj smesi. Pažljivo sve promešajte.
5. Smesu prebacite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni oko 35 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus