1. U mlako mleko staviti kvasac, kašičicu šećera i brašna i ostaviti da naraste. Sjediniti jaja, kiselo mleko, ostatak šećera i so. Dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata.
2. Nadošlo testo podeliti 16 loptica. Loptice oklagijati, premazivati margarinom i slagati jednu na drugu (dva puta po osam). Poslednje loptice ne premazivati.
3. Razvući oba dela testa skroz tanko, i iseći ih na po 8 trouglova. Na svaki trougao staviti kašičicu džema i urolati kroasane. Voditi računa da krajevi budu spojeni kako džem ne bi iscureo napolje. Blago saviti kroasane u oblik potkovice.
Kroasani sa džemom
Topli i mirisni odvešće vaše misli čak do Francuske...
Još iz kategorije
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu
Jednostavan hleb od krompira
Kolač od hleba i jabuka sa kremom i suvim grožđem