1. Hleb iseći na kockice i preliti mlekom, pa ga izgnječiti da bi se dobila kašasta masa.
2. Dobijenu masu umešati u meso, dodati 1 jaje, sitno seckani crni i beli luk i začine.
3. Sipati smesu od mesa na dasku i rastanjiti da se dobije velika pljeskavica. Oljuštiti jaja i utisnuti ih u rolat (poređana kao voz). Preklopiti mesom i rukama oblikovati roladu. Peći 40 minuta na 200 stepeni.
4. Servirati rolat, isečen na kriške, tako da se lepo vidi jaje u sredini. Služiti uz sos po želji.
Mesni rolat
Još jedno jelo za svečanu trpezu - izuzetno zanimljivo izgleda i odličnog je ukusa.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus