1. Hleb iseći na kockice i preliti mlekom, pa ga izgnječiti da bi se dobila kašasta masa.
2. Dobijenu masu umešati u meso, dodati 1 jaje, sitno seckani crni i beli luk i začine.
3. Sipati smesu od mesa na dasku i rastanjiti da se dobije velika pljeskavica. Oljuštiti jaja i utisnuti ih u rolat (poređana kao voz). Preklopiti mesom i rukama oblikovati roladu. Peći 40 minuta na 200 stepeni.
4. Servirati rolat, isečen na kriške, tako da se lepo vidi jaje u sredini. Služiti uz sos po želji.
Mesni rolat
Još jedno jelo za svečanu trpezu - izuzetno zanimljivo izgleda i odličnog je ukusa.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom