1. Suve kosti stavite u odgovarajući lonac, nalijte vodom i prokuvajte. 


Sastojci:

500 g suvih kostiju

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

1 koren paškanata

2 krompira

pola šolje soka od paradajza

1 kašika suvog začina

so, biber, peršun (po ukusu)

2. Prospite prvu vodu da ne bi čorba imala tamniju boju.

3. Nalijte drugom vodom i pustite da provri. Smanjite temperaturu pa dodajte iseckan crni luk. Dodajte iseckanu šargarepu, krompir, paškanat i sok od paradajza.

4. Kuvajte dok povrće ne omekša. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

5. Meso odvojite od kostiju i iseckajte sitnije.

6. Kuvati još malo, pa sklonite sa ringle i dodati seckan peršun.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa