1. U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe.


Sastojci:

200 ml mleka
kockica kvasca
jaje
žumance
1,5 dl ulja
500 g mekog brašna
malo šećera
so
kečap
šunka
kaćkavalj
origano
margarin
susam

2. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite s uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrijte čistom krpom i ostavite da testo nadođe.

3. Nadošlo testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesite a onda podelite na dva dela.

4. Svaki deo posebno razvucite na što veći krug, zatim podelite na 12-16 trouglova. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, pa urolajte u kiflu.

5. Kifle stavljajte na pleh obložen peki papirom i ostavite 30 minuta da kifle nadođu.6.

6. Nadošle kifle premažite umućenim žumancetom s malo mleka i pospite susamom.

7. Na svaku kiflu stavite po kockicu ili izrendajte margarin.

8. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene.