1. Luk isecite na kockice. Piletinu pržite u teflonskom tiganju na vrućem ulju sa obe strane oko 5 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte luk, dinstajte dok ne postane staklast. Podlijte bujonom, ostavite da provri, smanjite vatru i pustite da tiho vri 10-15 minuta.

2. Krompir kuvajte u slanoj vodi 20 minuta. Povrće blanširajte u slanoj vodi 5 minuta, krompir i povrće ocedite.

3. Piletini dodajte pavlaku i estragon i kuvajte 2 minuta. Krompir oljuštite i poslužite ga s piletinom, sosom i povrćem.


Sastojci:

1 glavica luka
4 pileća fileta (po 150 g)
1 kašika ulja
200 ml bujona
750 g krompira
450 g povrća za supu (zamrznutog)
100 ml pavlake za kuvanje
2 kašike naseckanog estragona
so, biber