1. Luk isecite na kockice. Piletinu pržite u teflonskom tiganju na vrućem ulju sa obe strane oko 5 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte luk, dinstajte dok ne postane staklast. Podlijte bujonom, ostavite da provri, smanjite vatru i pustite da tiho vri 10-15 minuta.
2. Krompir kuvajte u slanoj vodi 20 minuta. Povrće blanširajte u slanoj vodi 5 minuta, krompir i povrće ocedite.
3. Piletini dodajte pavlaku i estragon i kuvajte 2 minuta. Krompir oljuštite i poslužite ga s piletinom, sosom i povrćem.
Piletina u sosu od estragona
Pikantna piletina odlično se slaže sa barenim povrćem.
Još iz kategorije
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Piroške sa sirom i mladim lukom
Jagnjeći kotleti sa belim lukom
Najukusnija torta od maka sa filom od limuna
Sočni lava kolač sa belom čokoladom