1. Tikvicu izrendajte na krupno, stavite je u cediljku i ostavite dvadesetak minuta da se ocedi.
2. Za to vreme umutite jaja i ulje, a zatim im dodajte brašno i prašak za pecivo. Tikvice ocedite rukama da izađe sva voda pa ih dodajte u posudu s jajima. Blanširajte kratko blitvu ili spanać, dobro ocedite, izrežite i dodajte takođe u posudu. Svemu pridodajte i sir i so i dobro promešajte da se povežu svi sastojci.
3. Pleh za pečenje namažite maslacem i pospite brašnom. Ulijte smesu od sira i tikvica u pleh pa na to posložite kolutove tikvica i pecite u rerni na 180 stepeni dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.
Izvor: jutarnji.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus