1. Tikvicu izrendajte na krupno, stavite je u cediljku i ostavite dvadesetak minuta da se ocedi. 


Sastojci:

500 g tikvica

4 jaja

1 dl ulja

120 g brašna

1/2 kesice praška za pecivo

150 g rikote ili svežeg kravljeg sira

vezica blitve ili spanaća

so

2. Za to vreme umutite jaja i ulje, a zatim im dodajte brašno i prašak za pecivo. Tikvice ocedite rukama da izađe sva voda pa ih dodajte u posudu s jajima. Blanširajte kratko blitvu ili spanać, dobro ocedite, izrežite i dodajte takođe u posudu. Svemu pridodajte i sir i so i dobro promešajte da se povežu svi sastojci. 

3. Pleh za pečenje namažite maslacem i pospite brašnom. Ulijte smesu od sira i tikvica u pleh pa na to posložite kolutove tikvica i pecite u rerni na 180 stepeni dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Izvor: jutarnji.hr