1. Luk sitno iseckati i dinstati na ulju, dodati iseckane šampinjone, krompir i paradajz, začine. Promešati i pustiti da krčka da se sokovi ispuste i zatim dodati vode oko pola čaše da bi se krompir mogao upola skuvati.
2. Pitu možete praviti u manjoj tepsiji ili kalupu za hleb.
3. Dno podmazati sa malo ulja, izgužvati jednu koru poprskati sa premazom, izgužvati drugu, pa treću koru sa prskanjem između i zatim 3 - 4 kašike nadeva rasporediti. Staviti opet koru (samo je nagužvati bez pritiskanja i gnječenja), poprskati premazom, kora pa fil...i tako do kraja. Na vrhu su dve kore koje poprskamo sa premazom i putu ostavimo da stoji 30 minuta.
4. Zagrejte rernu na 220 stepeni, pitu prekrijte sa folijom i pecite oko 35 minuta, zatim skinite foliju i ostavite jos desetak minuta da porumeni. Gotovu pitu izvadite iz kalupa, polako odvojite stranice koje su se malo prilepile, okrenite naopačke na tacnu, malo protresite i ostavite da se prohladi nekih 15 - tak minuta.
5. Isecite i poslužite uz jogurt, kiselo mleko, paradajz, svežu papriku...
Izvor: serpica.net
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu