1. Luk sitno iseckati i dinstati na ulju, dodati iseckane šampinjone, krompir i paradajz, začine. Promešati i pustiti da krčka da se sokovi ispuste i zatim dodati vode oko pola čaše da bi se krompir mogao upola skuvati.


Sastojci:

11 listova tankih kora za pitu

6 komada šampinjona

1 veliki krompir

1 glavica crnog luka

1 manji paradajz

1/2 dcl ulja

1 kašika suvog začina

malo bibera

1/2 čaše vode

so

Za premaz: 1 čaša vode, 1/2 čaše ulja

2. Pitu možete praviti u manjoj tepsiji ili kalupu za hleb.

3. Dno podmazati sa malo ulja, izgužvati jednu koru poprskati sa premazom, izgužvati drugu, pa treću koru sa prskanjem između i zatim 3 - 4 kašike nadeva rasporediti. Staviti opet koru (samo je nagužvati bez pritiskanja i gnječenja), poprskati premazom, kora pa fil...i tako do kraja. Na vrhu su dve kore koje poprskamo sa premazom i putu ostavimo da stoji 30 minuta. 

4. Zagrejte rernu na 220 stepeni, pitu prekrijte sa folijom i pecite oko 35 minuta, zatim skinite foliju i ostavite jos desetak minuta da porumeni. Gotovu pitu izvadite iz kalupa, polako odvojite stranice koje su se malo prilepile, okrenite naopačke na tacnu, malo protresite i ostavite da se prohladi nekih 15 - tak minuta.

5. Isecite i poslužite uz jogurt, kiselo mleko, paradajz, svežu papriku...

Izvor: serpica.net