1. Ako koristite zemljani lonac od 8 litara, sipajte u njega 2-3 litara vode i ubacite 6 šaka pasulja i jednu kašiku svinjske masti. 


Sastojci:

6 šaka pasulja

1 kašika svinjske masti

so

1 glavica luka

malo sveže junetine

1 dimljena kolenica

1 supena kašika slatke paprike

2-3 kašike belog brašna

2. Posle 3 - 4 dobra ključa procedite pasulj. Ponovo nalijte vodom, stavite so, jednu glavicu luka, malo sveže junetine i jednu dimljenu kolenicu.

3. Kuvajte pasulj 2 do 2,5 sata na vatri, zatim napravite hladnu zapršku: 1 supenu kašiku slatke aleve paprike, 2-3 kašike belog brašna i hladnu vodu, izmešajte i polako sipajte u lonac sa pasuljem. Pasulj se kuva sve dok ne nestane pena. Ovo tradicionalno, ukusno jelo servirajte u zemljane činije i uživajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Serbian puzzle