1. Mleveni keks i mleven kikiriki dobro pomešajte. Maslac i šećer u prahu dobro umutite u jednoličnu smesu pa dodajte vanilin šećer i jaja. Dobro umutite da dobijete krem. S kremom i mešavinom od keksa i kikirikija zamesite fino testo. Oblikujte duguljastu tortu ili je stavite u četvrtast ili okrugli pleh koji ste podmazali ili prekrili peki papirom i poravnajte. Na površini torte poređajte drobljen kikiriki i pritisnite kako bi se zalepio za testo. Na kraju stavite čokoladni preliv.
2. Za preliv u šerpu stavite mleko, šećer, kakao i margarin, pa rastopite na tihoj vatri. Sklonite s vatre i dodajte čokoladu izlomljenu na kockice. Kad se čokolada istopi i krem postane jednoličan, prelijte tortu. Posle jednog sata ili sat i po ponovo prelijte tortu tako što ćete pokupiti preliv koji je iscurio sa strane. Ostavite tortu da se stegne preko noći ili nekoliko sati u frižideru. Tortu možete dodatno ukrasiti kikirikijem.
Napomena: Ovo nije glazura već preliv, i neće sasvim da se stegne, zato i ne pomišljajte da ste nešto pogrešno uradili – treba da bude upravo onako kako je opisano u receptu. Zbog prirode preliva nije preporučljiva ni neka dodatna dekoracija, mada možete dodatno staviti kikiriki po želji.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom